Companii

Retailerul Trident face un centru comercial la Sibiu cu 15 mil. euro

23.06.2008, 18:58 48

Reteaua de supermarketuri si hipermarketuri Trident, detinuta de Constantin si Alina Mateescu, a anuntat o investitie de 15 mil. euro in centrul comercial Trident Shopping Center Sibiu, cu o suprafata totala de 21.000 de metri patrati. Proiectul va include si cel mai mare hipermarket al retelei, cu o suprafata de vanzare de 6.000 de metri patrati. Proiectul va fi finalizat la sfarsitul acestui an.
"Aportul creditelor bancare la acest proiect este foarte redus in acest moment", a declarat Adela Vinereanu, coordonatorul de PR al companiei Trident.
Anul trecut, reteaua formata din 5 magazine cu suprafete intre 2.000 si 5.000 mp a realizat vanzari de 166, 1 mil. lei (50 mil. euro) si un profit net de aproximativ 2 mil. euro, potrivit datelor furnizate de companie. Reprezentantii Trident mizeaza in acest an pe o crestere de 20% a afacerilor din retail, pana la 60 mil. euro.
Tot la finele acestui an, compania va deschide un hipermarket la Sibiu, pentru 2008 avand planuri de investitii si in doua supermarketuri si mai multe magazine de proximitate, ale caror locatii nu le-a comunicat inca.
Prin deschiderea primei unitati Trident Express, reteaua vrea sa intre pe segmentul magazinelor de proximitate.
"Suprafata de vanzare a unui magazin Trident Express va fi cuprinsa intre 400 si 800 mp. Locatiile de peste 1.000 mp sunt incadrate in categoria supermarketurilor. Pentru 2008, ne-am propus deschiderea a cel putin patru unitati Trident Express", a precizat Vinereanu.
Businessul pe retail al celor doi oameni de afaceri din Sibiu, infiintat in anul 2004, se numara printre cele mai mari retele de magazine alimentare de pe piata controlate de investitori romani, dupa valoarea vanzarilor.
Alte retele romanesti mari sunt in prezent Pic Group, Ethos (Bucuresti) sau Primavara (Bucuresti). Activitatile companiei se concentreaza in zona centrala si de nord a tarii, reteaua Trident avand magazine in Deva, Sibiu, Sfantu Gheorghe, Medias si Alba-Iulia.
Trident Trans Tex, operatorul retelei, deruleaza si operatiuni de import-export, transport international de marfa si tranzactii imobiliare, si a inregistrat cresteri semnificative ale afacerilor in ultimii trei ani. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Trident Trans Tex a inregistrat in 2006 afaceri de 32,5 mil. euro si un profit brut de 0,9 mil. euro, cu aproape 800 de angajati.
Cea mai mare provocare a retelelor romanesti de retail active pe piata bunurilor de larg consum este extinderea lanturilor internationale de comert.
Tranzactiile realizate in ultimul an pe piata demonstreaza ca retailul local incepe procesul de consolidare prin cresterea puterii celor mai mari 5 jucatori si preluarea retelelor independente sau a jucatorilor mai mici care nu tin pasul cu ritmul accelearat de extindere a comertului modern. Potrivit datelor de pe piata, formele de comert modern (supermarketuri, hipermarketuri, discountere si magazine cash & carry) au ajuns la finele lui 2007 la circa 40% din vanzarile totale de bunuri de larg consum din Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO