Companii

Retailerul scandinav JYSK inaugurează un nou magazin pe 1 aprilie, la Oraviţa, şi ajunge la o reţea de 97 de unităţi la nivel naţional

Retailerul scandinav JYSK inaugurează un nou magazin pe...

Autor: Roxana Rosu

29.03.2021, 11:39 107

Retailerul scandinav JYSK inaugurează un nou magazin pe 1 aprilie, la Oraviţa, şi ajunge la o reţea de 97 de unităţi la nivel naţional.

“Ne apropiem cu paşi repezi de 100 de magazine în România şi suntem bucuroşi că, în ciuda contextului actual, am mers mai departe cu investiţiile şi ne-am extins reţeaua de magazine din România. Expansiunea este foarte importantă pentru noi, pentru că ne dorim ca fiecare client să aibă un magazin fizic cât mai aproape. Oraviţa este primul oraş din judeţul Caraş-Severin în care ajungem şi sperăm că, în perioada următoare, vom inaugura noi unităţi în judeţ”, spune Iraida Paiuc, Sales and Marketing Manager JYSK România şi Bulgaria.

JYSK România a înregistrat în anul financiar 2019-2020 o cifră de afaceri de 612,5 milioane lei, în creştere cu 5,3%, şi un profit brut înainte de taxe de 81,9 milioane lei, cu 8,4% mai mare decât în anul precedent.

Grupul desfăşoară operaţiuni în peste 51 de ţări şi numără un total peste 26.500 de angajaţi şi aproape 3000 de magazine.

JYSK a intrat pe piaţa din România în 2007, odată cu inaugurarea primului magazin la Oradea.

Compania este deţinută de familia fondatorului ei, omul de afaceri danez Lars Larsen, care are în portofoliu şi alte companii, cu o cifră de afaceri anuală de 4,8 miliarde de euro. Cifra de afaceri JYSK este de 4,1 miliarde euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO