Companii

Retailerul islandez de mobilier Jysk isi pregateste intrarea pe piata din Capitala

19.06.2008, 19:30 59

Retailerul islandez de mobilier si decoratiuni interioare Jysk, care detine in prezent opt magazine in Romania, va intra anul viitor si pe piata din Capitala, analizand in prezent trei locatii posibile.
"Magazinul din Bucuresti va avea o suprafata de 2.500 de metri patrati, insa nu putem face publica locatia exacta decat in momentul in care avem semnat contractul. Nu am facut acest pas pana acum din lipsa unor locatii viabile", a spus Steen Hansen, reprezentantul Jysk pentru Romania.
Grupul islandez Jysk opereaza o retea de 1.300 de magazine in special in Europa, iar anul trecut a inregistrat o cifra de afaceri de 1,6 mld. euro. In cadrul grupului lucreaza 12.000 de oameni. In tarile din estul Europei, Jysk detine 303 magazine. Pe plan local, retailerul a intrat in martie 2007, odata cu deschiderea unitatii de la Oradea.
"In acest moment avem opt magazine in Romania, la Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Targu-Mures, Timisoara, Galati, Cluj si Deva, iar pana la sfarsitul anului vrem sa ajungem la 12 magazine", a adaugat Steen Hansen, care nu a dorit sa precizeze investitiile implicate de aceste proiecte.
Planul pentru 2009 prevede ca retailerul sa mai deschida inca 5 locatii, impreuna cu cea din Bucuresti. In prezent dimensiunea magazinelor Jysk din Romania este cuprinsa intre 1.500 si 2.200, iar retailerul angajeaza 180 de oameni.
De asemenea, Jysk are un parteneriat cu Timcon (firma de constructii care are in special proiecte precum centre comerciale, hipermarketuri si magazine de bricolaj) si Galleria Real, care le inchiriaza spatii.
Odata cu intrarea IKEA pe piata locala, in martie anul trecut, Romania a devenit o locatie "fierbinte" pe harta retailerilor de mobila si decoratiuni interioare.
Austriecii de la kika au programata pentru sfarsitul acestui an lansarea primului lor magazin. Atat IKEA, cat si kika nu se opresc doar la o locatie si pun la punct ultimele detalii ale retelei pe care o vor avea in urmatorii ani.
Piata interna de mobila a atins anul trecut 1,1 mld. euro, iar cresterea pentru acest an a fost estimata la peste 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO