Companii

Retailerii de modă continuă extinderea în parcuri de retail

Retailerii de modă continuă extinderea în parcuri de...

Autor: Ana Maria Petcana

09.01.2015, 00:00 223

"După 4 ani marcaţi de o luptă în repoziţionarea şi consolidarea reţelelor, perioadă în care multe branduri şi-au revizuit strategia de expansiune şi în general au devenit foarte conservatoare, 2014 a adus o îmbunătăţire a consumului, aspect care a relaxat situaţia multor retaileri. În acest context, ne aşteptăm ca în 2015 cererea de spaţii comerciale să crească la toate nivelurile", arată firma de consultanţă imobiliară DTZ Echinox.

Potrivit sursei citate, companii de modă precum LPP (Reserved, Mohito, Cropp, Sinsay), Debenhams, Marks & Spencer, Pepco şi CCC au planuri importante pentru România.

"Observăm o atenţie sporită din partea unor retaileri din regiune, mai ales din Polonia şi Turcia, care atingând un plafon maxim în ţările de origine, decid să se extindă în România datorită similarităţilor consumatorilor, dar şi datorită unei stabilităţi economice validate în ultimii ani", a declarat Sebastian Mahu, Head of Property Management Department al DTZ.

Anul trecut, potrivit datelor DTZ, cele mai multe magazine au fost deschise de H&M, respectiv opt unităţi, dintre care două în Bucureşti, urmat de CCC cu şase deschideri (două în Capitală), Ecco - cinci noi magazine de încălţăminte, Takko - patru unităţi noi (una în Bucureşti), Timeout - trei deschideri (două în Capitală), Mim - trei deschideri şi LC Waikiki - trei magazine (două în Bucureşti).
Totodată, retailerii C&A, New Yorker, Lee Cooper şi Koton au deschis câte două magazine noi, iar Reserved o unitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO