Retail&Agrobusiness

ZF Live. Ştefan Vuza, preşedinte Chimcomplex: Piaţă există, cerere există, bani sunt, dar nu sunt proiecte de dezvoltare a industriei chimice. Avem nevoie de un lider care să ne adune pe toţi la masă şi un partid care să-şi asume politic sprijinirea domeniului chimic

Ştefan Vuza, preşedintele Chimcomplex, unic producător în România al substanţelor active biocide pe bază de clor şi hipoclorit de sodiu, cu două combinate la Râmnicu Vâlvea şi Oneşti şi peste 2.000 de angajaţi, spune că pentru dezvoltarea industriei chimice este nevoie de un lider care să adune „la masă“ toţi jucătorii ce conturează acest domeniu şi de sprijinul guvernului.

„Piaţă există, cerere există, bani sunt, antreprenori sunt. Ceea ce lipseşte este un liant, un lider care să ne adune pe toţi la masă şi un partid care să-şi asume politic sprijinirea domeniului chimic“, a spus Ştefan Vuza, în cadrul emisiunii de business ZF Live. El a adăugat că planurile Chimcomplex vizează asocierea cu mai multe companii active în sectorul chimic şi farmaceutic, în vederea dezvoltării unei fabrici care să producă dezin­fectanţi şi substanţe active care se folosesc în zona sanitară. Finanţarea va fi atrasă prin fonduri europene prin programul EU Health, în valoare de 9,4 mld. euro, destinate domeniului chimic, farmaceutic.

„Cred că pentru sectorul chimic vor merge între 1,4 mld. euro şi 2 mld. euro, la nivel european. Noi o să ne asociem cu mai multe firme din chimie şi farma. Urmează să depundem proiecte direct la Bruxelles. Nu intrăm pe zona de medicamente, dar ne interesează zona de dezinfectanţi şi substanţe active care se folosesc în zona sanitară, pentru că în această direcţie se poate face o fabrică.“

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.