Retail&Agrobusiness

ZF Live. Ionuţ Ilie, Unilver South Central Europe: Peste 25.000 de puncte de vânzare la nivel naţional au cel puţin un tip de îngheţată de la Unilever

Ionuţ Ilie, ge­ne­ral manager Ice Cream at Unilver South Central Europe

Ionuţ Ilie, ge­ne­ral manager Ice Cream at Unilver South Central Europe

Autor: Ramona Cornea

15.07.2019, 16:00 185

♦ Pe piaţa din România există circa 75.000-80.000 de magazine care vând produse alimentare, ceea ce înseamnă că Unilver acoperă o treime cu îngheţata pe care o are în portofoliu.

Grupul anglo-olandez Uni­le­ver controlează aproa­pe 30% din piaţa de în­ghe­ţată din România eva­luată la 200-250 mil. euro. Compania şi-a majorat cota de piaţă după ce a cumpărat în 2018 cel mai mare producător de îngheţată cu acţionariat românesc - Betty Ice -, într-o tranzacţie estimată la circa 100 milioane de euro, conform datelor ZF.

„În România sunt saşe - şapte jucă­tori principali care încă îşi dispută piaţa, atât locali, cât şi străini. Unilever, odată cu achiziţia Betty Ice, se duce spre o cotă de piaţă de 30%, însă mai sunt jucă­tori in­ter­naţionali care au 12 - 14% şi lo­cali care se duc spre 8 - 10% cotă de pia­ţă. Este o piaţă competitivă, în valoa­re de 200 de mi­lioane de euro pe partea de îngheţată am­balată şi industrială la scoop. Dacă pu­nem la socoteală şi zona de gelaterii, cred că piaţa se duce spre 250 de milioane“, a spus Ionuţ Ilie, ge­ne­ral manager Ice Cream at Unilver South Central Europe, în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii de business ZF Live, organizată la Promenada Mall.

Antreprenorul Vasile Armenean, care a fondat Betty Ice, conduce după această tranzacţie businessul de înghe­ţa­tă al Unilever pe piaţa din România. Uni­lever are în portofoliu, pe lângă bran­durile româneşti Napoca şi Betty Ice, o serie de mărci internaţionale im­portate şi distribuite în comerţul local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO