Retail&Agrobusiness

ZF Live. Gelu Dinu, cofondator Lam Events: Un bucătar câştigă în jur de 1.300 de euro, iar în funcţie de câte ore lucrează există şi bonusuri

Autor: Alexandra Cepăreanu

11.12.2018, 15:50 675

Meniul pentru botez se situează la 55-60 de euro/persoană, meniul pentru nuntă costă 100-110 euro per persoană, iar cel pentru parastas costă 20-25 de euro per persoană.

Businessul Lam Events a luat naş­te­re în 2013, fiind pornit de trei prieteni - Gelu Dinu, Patrick Dumitru şi Bogdan Berdei, iar un an mai târziu înregistra o cifră de afaceri de 180.000 euro şi un profit de 40.000 de euro pe care cei trei asociaţi l-au reinvestit în afa­cerea lor de organizări de evenimente.

Gelu Dinu a spus că una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă piaţa de evenimente este lipsa de personal, deşi salariile sunt destul de ridicate.

El a spus că un ospătar, „sau cum îi spunem noi organizator de evenimente“ câştigă între 2.500-3.000 de lei net pe lună, la care se adaugă şi tips-ul, care este de minim 500 de lei/lună.

„Un bucătar câştigă în jur de 1.300 de euro, iar în funcţie de câte ore lucrează există şi bonusuri. Un angajat în bucătărie câştigă undeva la 2.500 de lei minim, iar un angajat care spală vase primeşte aproximativ 2.000 de lei net/lună, dar lumea nu vrea să se angajeze în acest segment.“

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO