Retail&Agrobusiness

ZF Live. Gabriel Faflei, fondator Japanos. Noi sperăm să ne extindem în 5-6 oraşe din România cu 2-3 locaţii în fiecare oraş

ZF Live. Gabriel Faflei, fondator Japanos. Noi sperăm...

Autor: Iulian Tenchiu

23.10.2019, 07:00 475

Gabriel Faflei, fondatorul lanţului de restaurante Japanos cu specific asiatic,  plănuieşte să deschidă între una şi trei unităţi în marile oraşe ale României, dar se pregăteşte şi pentru extindere în afara graniţelor ţării. Printre cele mai importane locaţii unde ar putea fi deschise astfel de restaurante se numără Franţa sau Emiratele Arabe Unite.

„Noi sperăm să ne extindem în 5-6 oraşe din România cu 2-3 locaţii pe fiecare oraş, plus Bucureştiul. Avem un contract semnat în Malta pentru şase restaurante care urmează să le instalăm anul viitor. Avem o discuţie aproape pe final în Franţa. Mai avem nişte discuţii foarte bune în Bulgaria şi în Emirate. Partea de vânzare de franciză a început la sfârşitul primăverii, pentru că am avut nevoie de şase luni pentru a aşeza, adică pentru a avea toate procedurile scrise“ a spus Gabriel Faflei în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Potrivit fondatorului Japanos, cei ce au în plan deschiderea unui restaurant cu specific asiatic de dimenisuni reduse, va trebui să realizeze vânzări zilnice de 2.000 de lei, pentru a fi cu un pas mai aproape ca afacerea lor să intre în rentabilitate.

Printre acţionarii Japanos se numără şi fondatori ai SaladBox, un lanţ de restaurante românesc care livrează mâncare sănătoasă.

„Pentru un spaţiu mic sau mediu, vânzări de 2.000 de lei pe zi sunt suficiente pentru a intra pe breakeven. Bonul este mai mare decât average-ul normal, la noi este de 40 de lei îţi poţi lua un platou mic de sushi şi un ramen mare. Bonul nu înseamnă neapărat consumul unei persoane la un lunch. O porţie de ramen costă între 20-24 de lei. Deţin 5 restaurante şi două francize“ a mai spus Gabriel Faflei la ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO