Retail&Agrobusiness

ZF Agropower 2021. „Este loc la Bursă de companii din toate sectoarele, dar sectorul agroalimentar este unul la care investitorii se uită cu mare atenţie şi cu mare interes“

Daniela Secară, BT Capital Partners

Daniela Secară, BT Capital Partners

Autor: Florentina Niţu

02.03.2021, 00:07 190

Din ce în ce mai multe companii din sectorul agroalimentar, printre care Norofert, producător de îngrăşăminte organice, Lăptăria cu Caimac sau Agroland aleg să-şi finanţeze proiecte mari de investiţii prin Bursa de Valori, ca sursă alternativă de finanţare, mai ales că există interes din partea investitorilor, au concluzionat invitaţii emisiunii ZF Agropower din 1 martie.

„Investitorii vin către companiile care pot să argumenteze şi să demonstreze că pot duce la îndeplinire obiectivele pe care şi le-au propus. (...) Este loc la Bursă de companii din toate sectoarele, dar sectorul agroali­mentar este unul la care investitorii, atât cei de retail, cât şi cei instituţionali, se uită cu mare atenţie şi cu mare interes. Bursa noastră are nevoie de companii noi pentru dezvoltare“, a spus Daniela Secară, director general al BT Capital Partners. Ea a adăugat că în prezent discută cu un număr mare de companii pentru listarea la Bursa de Valori Bucureşti, cu unele având discuţii de mult timp, atât pentru sistemul alternativ de finanţare, prin emisiuni de obligaţiuni şi acţiuni, cât şi pentru piaţa reglementată.

Aceasta menţionează că este important ca firmele româneşti să înţeleagă ce presupune o listare, fie de acţiuni, fie de obligaţiuni, dar mai ales ce presupune viaţa de companie listată.

Principalele aspecte pe care trebuie să le aibă în vedere un antreprenor atunci când se gândeşte la listare, pe lângă situaţiile financiare prin care trebuie să demonstreze că are nevoie de capital pentru investiţii, trebuie să se gândească şi la planurile de viitor pe care le prezintă investitorilor, consideră şefa BT Capital Partners.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO