Retail&Agrobusiness

ZF Agropower 2021. Călin Muscă, proprietar Pork Prod: Avem nevoie de tehnicieni, de tractorişti, de măcelari, avem nevoie de personal calificat

ZF Agropower 2021. Călin Muscă, proprietar Pork Prod:...

Autor: Florentina Niţu

08.02.2021, 00:07 537

Călin Muscă, proprietarul companiei Pork Prod din judeţul Arad, care creşte anual 85.000 de porci în trei ferme, susţine că în industria agroalimentară este deficit de forţă de muncă calificată şi este nevoie de investiţii în specializarea personalului, făcute atât de către angajatori, cât şi de către reprezentanţii statului.

„Avem nevoie de investiţii în a învăţa oamenii să muncească, în şcolarizare. Avem nevoie de tehnicieni, avem nevoie de tractorişti, avem nevoie de măcelari, avem nevoie de personal calificat. (...) Statul încurajează mediocritatea sau nemunca. Sunt sceptic vizavi de ceea ce înseamnă ajutorul statului în privinţa dezvoltării industriei agroalimentare“, a spus Călin Muscă în cadrul emisiunii ZF Agropower, susţinută de Banca Transilvania.

Pandemia de COVID-19 a scos la iveală faptul că mai mulţi români lucrează în abatoarele din Anglia sau din Germania, unde salariul este între 1.000 şi 2.000 de euro. Călin Muscă spunea anterior că în compania sa un măcelar câştigă între 3.500 şi 4.000 de lei (până în 850 de euro) la un program de 8 ore.

Compania Pork Prod a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri de 21 de milioane de lei la nivelul anului precedent, potrivit datelor publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO