Retail&Agrobusiness

ZF Agrobusiness – Cum adăugăm valoare în industria agroalimentară a României?

ZF Agrobusiness – Cum adăugăm valoare în industria...
12.10.2016, 18:49 220

Ziarul Financiar organizează la Bucureşti conferinţa ZF Agrobusiness, pe 17 octombrie 2016, la Hotel JW Marriott, ora 09:30.

Agricultura, o piaţă cu afaceri de aproape 18 miliarde de euro a fost afectată de secetă anul acesta, însa anul viitor poate readuce creşterile susţinute de noi sisteme de irigaţii, subvenţii şi accesarea fondurilor europene.

O parte dintre temele ce se vor dezbate în cadrul evenimentului sunt: Măsuri economice pentru susţinerea agriculturii pe care le are în plan Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru 2016; Rezultatele recoltei de anul acesta pentru cereale, rapiţă, floarea soarelui; Unde s-au înregistrat cele mai mari creşteri şi unde s-au înregistrat pierderi? Bilanţul în agricultură în 2015 şi estimări pentru 2016; Producţia locală de îngrăşaminte –evoluţie şi estimări pentru 2016; Care au fost recoltele cele mai afectate de secetă şi în ce zone? Evoluţia vânzărilor de tractoare, combine agricole şi utilaje pentru agricultură în 2014-2015 şi estimări pentru 2016; Investiţii în sistemul de irigaţii la nivel naţional în 2015 şi planuri pentru 2016. Ce buget a fost alocat în 2015 şi cum va evolua acesta în 2016 şi 2017?

La eveniment participă ca speakeri: Paul Eduard Kmen, Director general adjunct APIA, George Bădescu, Director executiv AMRCR, Florin Căpăţână, Director Dezvoltare Durabilă şi Relaţii Instituţionale Carrefour Romania, Călin Pop, Director naţional de vânzari Azomureş, Remus Craciun, Director General Ecopack, Cristian Popescu, Avocat Asociat POPOVICI NIŢU STOICA & ASOCIAŢII, Dan Trifu, Vice-preşedinte Vel Pitar, Eduard Jerca, Manager achiziţii lapte Danone.

Fermierii români sunt pe locul şase la rata medie a profitului brut obţinut din agricultură în Uniunea Europeană, deşi sunt printre cei mai puţini productivi. Un hectar de teren aduce încasari de 2.000 de euro şi profit brut de 860 euro. Banii plasaţi în agricultură se întorc în mai puţin de cinci ani în conturile investitorilor, în timp ce în alte domenii primii cinci ani sunt de piedere.

În următorii şase ani, Uniunea Europeană va finanţa economia romanească cu 19 mld euro, iar primele proiecte de investiţii în agricultură au demarat în acest acest an.

Fondurile vor fi utilizate de fermieri pentru a achiziţiona noi utilaje şi pentru a construi silozuri, alături de sisteme de irigaţii şi fabrici de procesare alimentară.

Miza investiţiilor o reprezintă cresterea productivitatii şi profitabilităţii fermelor prin trecerea de la vânzări directe de cereale sau animale vii la produse procesate cu valoare adaugată.

Moderatorul conferinţei este Sorin Pîslaru, redactor-şef al Ziarului Financiar.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului ZF Agrobusiness şi înscrierile pentru participare le puteţi găsi pe website-ul: : http://evenimente.zf.ro/eveniment-zf-agrobusiness-2016-cum-adaugam-valoare-in-industria-agroalimentara-a-romaniei-15752466/despre-eveniment-15752395

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO