Retail&Agrobusiness

ZF Agribusiness 2021. Anul producţiilor istorice. Roxana Mircea, Partener, REI Finance Advisors: Creşterile de preţ ale echipamentelor şi din domeniul construcţiilor au afectat mulţi fermieri care au depus proiecte în perioada aceasta. Sunt diferenţe între 200.000 de euro şi până spre 1 mil. euro

ZF Agribusiness 2021. Anul producţiilor istorice. Roxana...

Autor: Alexandra Matei

21.10.2021, 13:53 65

Roxana Mircea, Partener în cadrul REI Finance Advisors, susţine că mulţi fermieri care au decis să investească în agricultură în această perioadă au fost afectaţi de creşterile de preţuri ale echipamentelor şi de cele din domeniul construcţiilor, iar diferenţele în cazul unor proiecte, între suma bugetată iniţial şi suma finală, au ajuns până aproape de 1 mil. euro.

Ea este de părere că toţi fermierii ar trebui să înţeleagă că nu se mai poate face agricultură ca pe vremuri, întrucât lucrurile au evoluat, iar nevoia unor specialişti, care să-i ajute pe aceştia să gestioneze eficient fermele din punct de vedere financiar, se simte.

„Au fost mulţi fermieri afectaţi. Sunt proiecte unde diferenţele sunt între 200.000 de euro şi până spre 1 mil. euro, atât la construcţii, cât şi la echipamente şi trebuie să suporţi din buzunar aceste costuri. Asta afectează şi termenul final de implementare şi rămâi la mâna băncii să-ţi acorde un credit suplimentar pe diferenţă. Este foarte important să fim extrem de performanţi şi de atenţi la cifre. Nu se mai poate face agricultură ca pe vremuri, pe hârtie. Trebuie să ne luăm specialişti şi să gestionăm eficient fermele, să fim atenţi la costuri, la venituri, la investiţii”, a spus aceasta în cadrul conferinţei ZF Agribusiness 2021. Anul producţiilor istorice.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO