Retail&Agrobusiness

Zeelandia, producător de ingrediente pentru cofetărie, patiserie şi brutărie: Trebuie să mergem mai departe. Avem stocuri în depozit şi sperăm să meargă totul bine pe lanţul alimentar

Zeelandia, producător de ingrediente pentru cofetărie,...

Autor: Florentina Niţu

25.03.2020, 14:52 350

Zeelandia România, filiala locală a grupului olandez cu acelaşi nume, care realizează ingrediente pentru brutărie, patiserie şi cofetărie într-o fabrică din Iaşi, continuă producţia, deşi cererea a scăzut semnificativ, după ce o parte din afacerile din sectorul HoReCa – principalii clienţi ai companiei, au oprit activitatea, ca urmare a măsurilor luate de autorităţi pentru a opri răspândirea COVID-19.

„Trebuie să mergem mai departe. Avem stocuri în depozit şi sperăm să meargă totul bine pe lanţul alimentar şi să continuă producţia. Nu am avut probleme cu aprovizionarea cu materii prime din afara ţării, cel mult am avut întârzieri de 24 de ore. Acum, s-au deschis şi coridoare verzi pentru transportul de marfă în Europa şi cred că totul va fi bine”, spune Ovidiu Bocaniciu, managing director al Zeelandia România.

În România, grupul olandez are peste 100 de salariaţi şi două depozite, unul în Chiajna şi celalalt în Iaşi. Angajaţii care se ocupă de partea administrativă lucrează de acasă.

În fabrică se lucrează în două schimburi, cu o pauză de o oră între el, timp în care spaţiul este dezinfectat. „Pentru asigurarea transportului angajaţilor la fabrică sunt puse la dispoziţie două microbuze, câte unul pentru fiecare schimb, astfel încât să evităm în totalitate posibilitatea unei contaminări în masă a angajaţilor în mijloacele de transport.”

Ovidiu Bocaniciu spune că este o perioadă dificilă pentru companie, deoarece cererea pentru produsele de patiserie şi cofetărie a scăzut, după ce mulţi antreprenori din sectorul HoReCa au oprit activitatea sau şi-au redus-o.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO