Retail&Agrobusiness

Vrancart Adjud a preluat producătorul hârtiei Mototol din Braşov

Vrancart Adjud a preluat producătorul hârtiei Mototol...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

28.07.2016, 11:32 1358

Vrancart Adjud, unul dintre cei mai importanţi producători locali de hârtie pentru carton ondulat, a preluat pachetul majoritar de acţiuni al companiei Rom Paper din Braşov, care are în portofoliu brandul Mototol.

Rom Paper a fost înfiinţată în anul 2002 de Claudiu şi Nicoleta Puchin şi are ca obiect de activitate producţia şi comercializarea de şerveţele de masă, prosoape pliate, hârtie igienică, prosoape cosmetice şşerveţele la cutie. Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 51 milioane de lei şi exportă în şapte ţări precum Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia, Republica Moldova şi Bulgaria.  Acţionarul fondator Claudiu Puchin va conduce în continuare operaţiunile companiei din poziţia de director general.

“Sunt bucuros să intru în acestă asociere cu Vrancart pentru că ei reprezintă acum un partener strategic care să ajute Rom Paper să se dezvolte şi mai mult şi care şi respectă valorile companiei noastre. Voi continua să muncesc alături de noii mei colegi pentru o integrare rapidă şi ulterior pentru o creştere sustenabilă”, a spus Claudiu Puchin, director general si actionar minoritar dupa tranzactie al Rom Paper.

Tranzacţia va fi finalizată prin aprobarea acesteia în Adunarea Generala a Acţionarilor Vrancart SA

 Suntem încântaţi de achiziţia Rom Paper. (…) Ne vom continua drumul de dezvoltare prin achiziţii care să completeze activitatea noastră. În acest caz, complementaritatea gamei de produse este aproape perfectă. În urma achiziţiei, prin combinarea operaţiunilor, ne propunem sa asigurăm o creştere a veniturilor prin extinderea portofoliului de produse şi creşterea gradului de acoperire a canalelor de

distribuţie şi, de asemenea, să obtinem sinergii de cost prin integrare. Planurile noastre pentru Rom Paper presupun invesţii noi în echipamente care să mărească avantajul competitiv al companiei”, a declarat  Ionel Ciucioi, Director General Vrancart SA.

Vânzătorii au fost asistanţi de KPMG România ca şi consultant financiar de M&A şi de Suciu Popa & Asociaţii ca şi consultant juridic.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO