Retail&Agrobusiness

Vinurile produse de Cramele Recaş ajung în 23 de ţări. „Am exportat 6 milioane de sticle anul trecut“

Vinurile produse de Cramele Recaş ajung în 23 de...

Autor: Mădălina Panaete

22.02.2017, 00:05 798
Cramele Recaş, unul dintre cei mai mari producători de vinuri, a exportat anul trecut aproximativ 6 milioane de sticle de vin în străinătate, vânzările cres­când cu 14% faţă de anul precedent.
 
„Avem exporturi în 23 de ţări. Cele mai importante pieţe în momentul de faţă sunt Marea Britanie, Olanda, Germania, SUA, Belgia, Canada, Cehia, Slovacia, Polonia, Irlanda, Australia, Africa de Sud, Estonia, Rusia, Japonia”, a spus pentru ZF Elvira Cox, directorul de export al companiei. Cramele Recaş SA a fost anul trecut cel mai mare exportator de vinuri. Din datele anterioare ale ZF,  Cramele Recaş exportă circa jumătate din producţie.
 
Exporturile de vin ale României s-au situat în 2015  la aproape 14 milioane de litri în valoare totală de 24 mil. de euro, conform datelor Asociaţiei Pro­ducă­torilor şi Exportatorilor de Vinuri (APEV România) citate de CrameRomania.ro şi Revino.ro, platforme care promovează turismul viticol şi vinul românesc.
 
Cele mai importante cinci pieţe de export pentru vinurile produse local sunt Marea Britanie, Germania, China, Olanda şi Bulgaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO