Retail&Agrobusiness

Videoconferinţa ZF Cum trecem împreună criza. Serban Radu, librariile Carturesti: Majoritatea librăriilor noastre sunt sustenabile dacă proprietarii de spaţii sunt rezonabili. Lucrurile vor merge mai departe, dar este foarte important suportul

#trebuiesarepornimbusinessul

Serban Radu, proprietar librariile Carturesti

Serban Radu, proprietar librariile Carturesti

Autor: Cristina Bellu

14.04.2020, 14:51 351

Serban Radu, unul dintre acţionari grupului de librarii Carturesti, a afirmat astăzi în cadrul celei mai mari videoconferinţe pentru antreprenori “Cum trecem împreună criza”, organizată de Ziarul Financiar şi Banca Transilvania, că majoritatea librăriilor pe care  le operează grupul sunt sutenabile cu condiţia ca proprietarii de spaţii să fie rezonabili în ceea ce priveşte plata chiriilor.

"Majoritatea librăriilor noastre sunt sustenabile dacă proprietarii de spaţii sunt rezonabili. Lucrurile vor merge mai departe, dar este foarte important suportul", a spus Serban Radu.

Alte declaraţii:


♦ Pentru noi criza a început un pic mai devreme decât pentru alţii. Chiar înainte de luna februarie am încercat să iniţiem dialoguri, făcând apel la o distribuţie raţională a materialelor de dezinfectat către zona medicală şi către angajaţii din magazine.  

♦ Businessul - a început un carusel interesant cu proprietarii de spaţii în contextul în care unii dintre aceştia se aşteaptă să încaseze banii ca în perioada de dinainte de criză.

♦ Pentru noi vânzările din librării erau undeva la 90%. O parte dintre clienţi ne ajută prin comenzi plasate online, ceea ce este foarte bine, însă lucrul acesta ne ajută să sprijinim la rândul nostru o parte dintre furnizorii pe care îi găzduiam în librării. Supravieţuirea individuală pe termen scurt garantează un faliment al ecosistemului pe termen lung.

♦ Cel mai tare ne-ar ajuta să ne punem într-un mindset de reset si restart. Trebuie să realizăm toţi că România este în mâinile fiecăruia dintre noi. De fiecare data când cumpăram ceva noi votăm un set de valori.

♦ Cărtureşti este un brand românesc care promovează la rândul lui alţi mici antreprenori români, circa 1.000.  Este foarte greu pentru aceştia acum. Bucuria nostră este că o parte dintre micii producători promovaţi de noi de-a lungul timpului au reuşit să crească – magiunul de Topoloveni este un bun exemplu.

♦ Acum am ajuns la punctul zero. După toate investiţiile pe care le-am făcut în ultimii zece ani totul s-a şters cu buretele. Vom continua să facem plăţi către furnizorii noştri, dar cel mai probabil nu vom mai continua să plătim chirii către proprietarii de spaţii.

♦ Avem nevoie de lideri care să ne inspire din punct de vedere economic.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO