Retail&Agrobusiness

Videoconferinţă ZF Retail 2020. Raluca Radu, country manager for Romania, Answear.ro: Observăm o polarizare a consumului. A crescut comanda medie şi apetitul pentru brandurile high end şi medium high

Videoconferinţă ZF Retail 2020. Raluca Radu, country...

Autor: Florentina Niţu

15.04.2020, 16:28 229

Raluca Radu, country manager pentru România al Answear.ro spune că trecerea clienţilor de la comerţul offline la comerţul online a fost neaşteptată, comenziile fiind în creştere cu 20-30%, în fiecare zi, de când s-au închis magazinele fizice de îmbrăcăminte şi încălţăminte şi mall-urile, ca urmare a măsurilor luate de autorităţi pentru a preveni răspândirea de COVID-19.

Noi deja obbservăm o polarizare a consumului. A crescut comanda medie şi apetitul pentru brandurile high end şi medium high. Creşterea comenzilor a fost de 20-30%, dar veniturile din comenzi au crescut cu 60-70% în fiecare zi”, a spus Raluca Radu, country manager for Romania, Answear.ro, în cadrul videoconferinţei ZF Retail 2020: Transformarea forţată a retailului şi adaptarea la noua realitate.

Ea a precizat că au crescut vânzările pentru produse cu preţuri de peste 1.000 de lei, iar cumpărătorii acestora erau cei care achiziţionau produsele anterior din magazinele fizice ale brandurilor respective.

Ce a mai declarat ea:

 
  • Ne-am temut că se vor cumpăra buniri esenţiale, precum haine sport sau pijamale, dar se cumpără în continuare şi rochii.
  • Cred că după această perioadă vor câştiga discounterii.
  • Nu ne aşteptăm de prezenţa online să înlocuiască offline-ul.
  •  
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO