Retail&Agrobusiness

Videoconferinţă ZF Retail 2020. Liviu Apolozan, fondator şi VP of Strategy , DocProcess: Băncile pot ajuta economia prin acces la credite. Pentru mine este important să am cash flow

Videoconferinţă ZF Retail 2020. Liviu Apolozan,...

Autor: Florentina Niţu

15.04.2020, 15:42 122

Liviu Apolozan, fondator şi VP of Strategy , DocProcess crede că băncile pot ajuta economia prin acces la credite, deoarece este foarte important ca fimele să aibă bani pentru a-şi menţine activitatea. Totodată, el consideră că acestea ar trebui să se digitalizeze. 

„Cred că băncile pot ajuta economia prin acces la credite, prin punerea le dispoziţia clienţilor a unor platforme digitale, uşor de accesat. Pentru mine este important să am cash flow, iar pentru retaileri cash flow-ul este o problemă. Aceste instrumente pot fi implementate în România”, a spus Liviu Apolozan, fondator şi VP of Strategy în cadrul videoconferinţei ZF Retail 2020: Transformarea forţată a retailului şi adaptarea la noua realitate.

El susţine că acum mulţi retaileri încearcă să schimbe modul tradiţional de lucru şi renunţă la hârtii în detrimentul documentelor online, încearcă să îmbunătăţeasă partea de back office, cu scopul de a menţine buna relaţia cu furnizorii, clienţii, dar şi angajaţii lor. „Putem să vedem că „lockdown” a schimbat cererea în retail, iar comerţul online e foarte important. Reteilul tradiţional nu este încă digital.”

Ce a mai declarat el:

Povestea noastră a început în Franţa, în urmă cu 15 ani din dorinţa de a inova. Am livrat mai mult de 100.000 de documente pe an şi am avut aproximativ de 3.500 de clienţi. Avem mai mult de 50 de persoane în echipă.
Angajăm, deoarece compania noastră are o structură puţin diferită. Avem nevoie de ingineri software, de oameni în comerţ şi de oameni de vânzări.
Misiunea noastră este să punem la îndemâna clienţilor documente electronice. Un obstacol în continuarea activităţii businessului este însă timpul de plată al furnizorilor, achiziţionarea de bunuri şi cash-flow-ul.
Hârtiile, în timpul pandemiei, nu pot fi procesate de angajaţii care lucrează de acasă.
Platforma noastră este în cloud, astfel dă posibilitatea să fie accesată de oriunde, oricând pentru a implementa procesele. Timpul procesului de facturare este de 5 secunde.
Ecosistemul de a lucra de acasă poate fi mai prietenos decât înainte de pandemie.
După pandemie, companiile pot deveni mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO