Retail&Agrobusiness

Videoconferinţa ZF Agricultura într-o nouă etapă: cum a accelerat anul 2020 digitalizarea agriculturii? Ministerul Agriculturii: Cooperativele agricole sunt unealta cea mai potrivită pentru fermieri şi pentru accesarea banilor europeni

♦ ZF a strâns mai multe întrebări primite în cadrul videoconferinţei ZF Agricultura într-o nouă etapă, întrebări adresate lui Emil Dumitru, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, şi le-a trimis mai departe către Ministerul Agriculturii.

Creşterea valorii adăugate a materiilor prime agricole este o prioritate pentru oamenii de afaceri din agricultură, care discută în ultimii ani tot mai mult despre trecerea într-o nouă etapă, cea a procesării.

Unii dintre ei au reuşit prin dezvoltarea unui business integrat cu ajutorul creditelor sau al fondurilor europene, iar alţii s-au asociat în cooperative agricole, în care o parte din membri sunt specializaţi în producţia primară, iar o altă parte în fabricarea produsului finit.

În prezent sunt peste 1.500 de cooperative agricole în România. Asocierea în astfel de forme asociative este cheia reuşitei în agricultură, spun fermierii, însă aşteaptă sprijin şi din partea statului pentru a creşte numărul iniţiativelor de acest fel şi de a schimba titulatura României din grânarul Europei în exportator de produs finit. Ce răspund autorităţile cu privire la cerinţele mediului de business?

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.