Retail&Agrobusiness

VIDEO. Petre Daea, ministrul agriculturii, închinând un pahar cu lapte la inaugurarea fabricii de lactate Lăptăria cu caimac din judeţul Ialomiţa: „Mă gândesc că afara apa nu e, dar totuşi lapte e aici”

Autor: Roana Rotaru

12.06.2018, 16:01 311

Agroserv Mariuţa, o fermă de vaci de lapte din judeţul Ialomiţa, administrată de fermierul Şerban Nicuşor, a dat drumul producţiei de lactate marca Lăptăria cu Caimac, trecând de la producţie de procesare. La evenimentul de inaugurare a fabricii a participat şi ministrul Agriculturii, care a închinat un pahar cu lapte.

„E bun laptele. În primul rând e lapte. În al doilea rând, e suficient”, a spus ministrul Agriculturii, întrebat ce părere are despre produs.

Compania Agroserv Mariuţa a încheiat anul 2017 cu afaceri de circa 32,6 mil. lei (peste 7 mil. euro) în creştere cu 34% faţă de anul pre­cedent, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Anul trecut compania a înregistrat un profit net de circa 290.000 de euro, rezultate obţinute cu ajutorul a 69 de salariaţi, potrivit sursei citate.

Noua fabrică va fi administrată de Mădălina Cocan, fiica fermierului Nicuşor Şerban, şi de soţul ei, Adrian Cocan,potrivit reprezentanţilor companiei. Fabrica se întinde pe o suprafaţă de peste 1.500 metri pătraţi, investiţia ridicându-se la peste 5 mil. euro

Valoarea pieţei de lactate se ridică la circa 1 mld. euro anual. După cifra de afaceri obţinută în 2016, cei mai mari pro­ducători de lactate din România sunt Albalact, Danone şi Fabrica de Lactate Braşov. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO