Retail&Agrobusiness

Veşti bune pentru agricultori: Uniunea Europeană va majora bugetele din cadrul politicii agricole comune cu 9 mld. de euro, iar Fondul European va creşte finanţarea cu 500 mil. euro, privind pescuitul şi afacerile maritime

Veşti bune pentru agricultori: Uniunea Europeană va...

Autor: Otilia Serescu, Mediafax

03.06.2020, 16:55 415

Comisia Europeană va majora bugetele din cadrul politicii agricole comune cu 9 miliarde de euro, iar Fondul European pentru pescuit şi afaceri maritime va fi majorat cu 500 de milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă.

„O sumă suplimentară de 15 miliarde euro va fi pusă la dispoziţie pentru dezvoltare rurală în cadrul instrumentului „UE – noua generaţie”, pentru a sprijini mai mult zonele rurale care au un rol vital în realizarea tranziţiei verzi şi în îndeplinirea obiectivelor ambiţioase ale Europei în materie de climă şi mediu”, potrivit sursei citate.

În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc marţi, comisarul Wojciechowski a declarat: „Propunerea Comisiei recunoaşte importanţa strategică a sectorului nostru agricol şi sprijinul continuu pe care UE doreşte să îl ofere fermierilor noştri şi economiei rurale. Acest lucru va contribui la sprijinirea mai eficientă a fermierilor în scopul realizării tranziţiei verzi şi digitale.”

Comisarul Sinkevičius a declarat: „Această finanţare suplimentară are ca scop consolidarea rezilienţei sectorului pescuitului şi asigurarea sferei de aplicare necesare pentru gestionarea crizelor în viitor. Realizarea unui pescuit durabil reprezintă o investiţie în rezilienţa sectorului şi în viitorul pescarilor şi lucrătoarelor din domeniu, precum şi al generaţiilor care le vor urma.” O secţiune de întrebări şi răspunsuri cu mai multe informaţiiCăutaţi traducerile disponibile pentru linkul precedentEN••• referitoare la propunerea Comisiei privind PAC şi FEPAM este disponibilă online.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO