Retail&Agrobusiness

Verdino, producător de alimente pe bază de proteine de mazăre, deţinut de antreprenorul Raul Ciurtin, atrage în acţionariat fondul de investiţii BlackPeak Capital. Compania ţinteşte vânzări de 100 mil. euro în următorii cinci ani

Verdino, producător de alimente pe bază de proteine de...

Autor: Cristina Bellu

04.11.2021, 15:03 328

Verdino Green Foods, producător român de produse alimentare bază de proteine de mazăre, deţinut de antreprenorul Raul Ciurtin, a atras în acţionariat, cu o participaţie minoritară, fondul de investiţii BlackPeak Capital, prin BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund.

Infuzia de capital va permite companiei să-şi accelereze creşterea, favorizând dezvoltarea business-ului şi extinderea pe pieţele externe, anunţă oficialii companiei.

„Urăm bun venit noului nostru partener, BlackPeak, şi suntem încrezători că unindu-ne forţele putem duce Verdino la următorul nivel, şi anume, prezenţa globală”, spune Raul Ciurtin, co-fondator Verdino.

În doi ani de la lansare, Verdino a dezvoltat peste 60 de produse pe care le-a listat cu în peste 2.000 de magazine din România, Elveţia, Olanda, Spania, Macedonia de Nord, Serbia şi Marea Britanie. Totodată, compania şi-a deschis reprezentanţe în Germania şi Marea Britanie, şi a semnat acorduri de distribuţie pentru alte 12 ţări.

„Suntem încântaţi să avem BlackPeak Capital la bordul călătoriei Verdino. Acest parteneriat reprezintă recunoaşterea tuturor realizărilor Verdino de până acum şi, mai important, un catalizator pentru dezvoltarea brandului Verdino, atât în CEE, cât şi la nivel global”, adaugă Eberhart Răducanu, co-fondator şi CEO Verdino.

Reprezentanţii Verdino apreciază că vânzările companiei vor atinge 100 mil. euro în următorii cinci ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO