Retail&Agrobusiness

Cum se vede creşterea puterii de cumpărare în consum: Importurile de încălţăminte au sărit de 750 milioane de dolari anul trecut, un nivel record, după un plus de 8%. Preţul mediu al pantofilor aduşi de peste graniţă a crescut şi el

ANALIZĂ

Cum se vede creşterea puterii de cumpărare în consum:...

Autor: Cristina Roşca

20.08.2020, 14:50 418

♦ România a importat anul trecut 76 de milioane de perechi de pantofi, ceea ce înseamnă în medie patru perechi per capita ♦ Importul a avansat atât în volum, cât mai ales în valoare, semn că puterea de cumpărare a crescut ♦ Cei mai mulţi bani românii îi cheltuie pe pantofi aduşi din sau prin Polonia, însă cele mai multe perechi vin din China.

Importurile de încălţăminte au sărit de 750 mil. dolari anul trecut, un nivel record, după un plus de 8%. De fapt, valoarea importurilor s-a mai mult decât dublat în perioada 2015-2019, arată analiza World­Footwear, o com­panie care analizează an de an această industrie la nivel mondial şi la nivelul fiecărei ţări. La polul opus, exporturile au scăzut pentru pri­ma dată după 2006 sub pragul de 1 mld. dolari.

„România are una dintre cele mai importante industrii de producţie de încălţăminte din UE, însă exporturile au scă­zut în 2019 după ce reuşiseră să se sta­bilizeze în ultimii ani. Pe de altă parte, importurile îşi continuă creşterea rapidă, atin­gând un nou nivel record în 2019. Polonia, ur­ma­tă de China, sunt principalii furnizori ai României“, spun analiştii de la WorldFootwear.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO