Retail&Agrobusiness

Vânzările slabe pe piaţa internă şi lipsa de comenzi în luna aprilie au afectat afacerile producătorului de confecţii Secuiana în S1 2017

Vânzările slabe pe piaţa internă şi lipsa de comenzi...

Autor: Laurentiu Cotu

27.07.2017, 00:05 341
Producătorul de confecţii Secuiana din Târgu-Secuiesc, judeţul Covasna, a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de 15,4 mil. lei (3,4 mil. euro), în scădere cu 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, din cauza vânzărilor slabe pe piaţa internă şi a lipsei de comenzi în luna aprilie.
 
Compania speră ca vânzările să revină pe un trend ascendent şi estimează pentru anul 2017 afaceri totale de aproximativ 33 mil. lei (peste 7 mil. euro), în uşoară creştere faţă de anul trecut.
 
„Scăderea din primul semestru se datorează lunii aprilie, când a trebuit să efectuăm o  săptămână de concediu în plus, forţaţi de lipsa de comenzi, precum şi vânzărilor foarte slabe la intern în primele patru luni. Am avut totuşi acoperită capacitatea de producţie existentă în majoritatea timpului, iar vânzările pe piaţa internă au revenit în lunile mai şi iulie“, a declarat pentru ZF Transilvania Dobra Laszlo, directorul general Secuiana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO