Retail&Agrobusiness

Uniconf, după ce a demarat producţia de măşti din bumbac: „În trei zile am luat comenzi pentru 70.000 de bucăţi”

Uniconf, după ce a demarat producţia de măşti din...

Autor: Florentina Niţu

20.03.2020, 11:05 9824

Producătorul de lenjerie intimă Uniconf din Sălaj a început să producă măşti de protecţie, textile, din bumbac, în urmă cu trei zile, după ce comezile interne şi externe pentru lenjerie intima au scăzut cu 90%. În prima zi, spun reprezentanţii companiei, au fost comandate 34.000 de bucăţi de măşti, iar până ieri cererea s-a dublat.

„Ne sună companii mari să producem pentru angajaţii lor, ne sună persoane fizice şi ne sună marii retaileri. Azi (ieri - n. red.) am listat produsele în Cora, vom livra şi în Selgros şi suntem în discuţii şi cu Penny Market. Majoritatea clienţilor şi furnizorilor noştri ne-au contactat”, a spus pentru ZF Andrei Pădurean, manager operaţional al companiei Universal Co.

El mai spune că cele mai multe comenzi au veni de la operatorii de transport, o companie din Zalău comandând 4.000 de bucăţi de măşti pentru angajaţii săi. Totodată, adugă că şi alţi mari angajatori au comandat pentru salariaţii lor. „Ne vom mobiliza să producem măşti în funcţie de cerere. Vom lucra suplimentar şi chiar şi în weekend. Am primit comenzi şi din Chişinău.”

Antreprenorul spune că au linii adaptate pentru acest tip de producţie. El susţine că a încercat să facă măşti chirurgicale, dar exporturile de materiale din Turcia au fost oprite.

Lenjeria vândută sub brandul Uniconf este produsă într-o fabrică situată în municipiul Zalău, ce se întinde pe o suprafaţă de 28.000 de mp. În prezent, în cadrul Uniconf Lenjerie lucrează 350 de angajaţi, însă reprezentanţii companiei au spus că colaborează cu circa 1.000 de persoane pe partea de textile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO