Retail&Agrobusiness

Una din patru cutii de medicamente vândute în România tratează afecţiunile cardiace. Vânzările sar de 2,3 mld. lei

Una din patru cutii de medicamente vândute în România...

Autor: Georgiana Mihalache

14.05.2020, 10:29 43

♦ În perioada aprilie 2019 - martie 2020, cele mai cumpărate medicamente din România au fost cele pentru tratarea afecţiunilor sistemului cardiovascular, arată studiul companiei de cercetare de piaţă Cegedim ♦ Peste 146 milioane de cutii de medicamente pentru bolile de inimă au ajuns la pacienţii români, un sfert din toată piaţa.

Cele mai cumpărate medicamente în ultimele 12 luni au fost cele pentru tratarea afecţiunilor cardiace, care au scos din buzunarele românilor 2,3 mld. lei din aprilie anul trecut până în martie 2020, adică în ultimele 12 luni, arată un studiu realizat de compania de cercetare de piaţă Cegedim. 

În total, românii cheltuie anual 18 mld. lei pe medicamente, astfel că acest segment - al pastilelor ce tratează afecţiuni cardiace - contribuie cu 13% la total. Vânzările acestor medicamente au crescut cu 5,5% în valoare în ultimul an versus cele 12 luni anterioare, arată aceeaşi sursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO