Retail&Agrobusiness

Un supermarket la fiecare 8.000 de bucureşteni şi tot sunt cozi: unde pot fi făcute cumpărăturile de sărbători?

Un supermarket la fiecare 8.000 de bucureşteni şi tot...

Autor: Cristi Moga

24.12.2012, 17:54 961

Un sfert din cele aproape 1.000 de magazine din comerţul alimentar modern se află în Bucureşti, dar cu toate acestea cel puţin în preajma sărbătorilor la casele de marcat sunt cozi importante în cele mai multe supermarketuri. În medie, în Bucureşti există la ora actuală câte un supermarket la fiecare 8.000 de locuitori.

Pe format mare – hipermarketuri – sunt 23 din cele aproximativ 250 de unităţi comerciale contabilizate de ZF în Bucureşti, trei dintre hipermarketuri fiind inaugurate în toamna acestui an, şi anume Cora Alexandriei, Auchan City Giuleşti, respectiv Kaufland Mihai Bravu. Ce au în comun aceste trei proiecte? Toate au parcare subterană, în condiţiile în care pe fondul temperaturilor extreme (caniculă vara, zăpezi semnificative iarna) clienţii pun un preţ tot mai mare pe acest aspect.

Reţeaua de supermarketuri cu cea mai mare acoperire din Bucureşti este Mega Image, în condiţiile în care belgienii au în Capitală aproape 150 de magazine – 95 sub brandul Mega Image şi 52 pe formatul Shop & Go, de dimensiuni mai reduse.

Profi are de asemenea o acoperire bună - cu 22 de magazine -, în timp ce francezii de la Carrefour au în Bucureşti opt hipermarketuri, 11 supermarketuri Carrefour Market şi 17 magazine de proximitate Carrefour Express, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

Nemţii de la Lidl au ajuns în mai puţin de doi ani la 11 magazine în Bucureşti, în timp ce reţeaua de supermarketuri Billa, unul dintre primii jucători din comerţul modern intraţi pe piaţa locală (în 1999) are o reţea de nouă magazine în Capitală.

Ceilalţi jucători din comerţul modern nu au mai mult de cinci magazine în Capitală.

 

Reţea Magazine în Bucureşti

Mega Image  95

Shop & Go     52

Profi    22

Carrefour Express    17

Lidl      11

Carrefour Market      11

Billa    9

Carrefour (hipermarket)       8

Metro  5

Penny 5

Real    4

Cora   4

Kaufland        4

Selgros          4

Auchan          3

Sursă: date centralizate de ZF de pe site-urile reţelelor

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO