Retail&Agrobusiness

Un nou „tsunami“ al insolvenţelor? Top 50 cele mai mari firme intrate în incapacitate de plată în 2021. Domină clar afacerile antreprenoriale româneşti, mai puţine fiind cele cu acţionariat străin

Un nou „tsunami“ al insolvenţelor? Top 50 cele mai...

Autor: Cristina Roşca

25.06.2021, 17:20 9084

♦ Cele mai mari 50 de insolvenţe din acest an au adunat afaceri de 720 mil. lei în 2020  ♦ Din total, circa 35 de companii au raportat pierderi în 2020, iar restul profit ♦ Doar două firme sunt deţinute de stat.

Ultimele săptămâni au fost marcate de două insolvenţe importante în economia românească, este vorba de Getica 95, cel mai mare furnizor de energie concurenţial, şi de lanţul de librării Diverta.

„E un moment în viaţa oricărei firme. Nu este vorba de acumulare de pierderi în cazul nostru, ci pur şi simplu ne aflăm într-o acută lipsă de lichidităţi şi cerem protecţia statului“, spunea Viorel Tudose, proprietarul Getica ’95, o companie cu afaceri de 1,5 miliarde lei, în momentul în care firma şi-a cerut singură insolvenţa.

În ceea ce priveşte Diverta, lanţul de librării intră pentru a doua oară în insolvenţă, prima dată fiind în urmă cu circa un deceniu, când a avut loc criza financiară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO