Retail&Agrobusiness

Un antreprenor cu afaceri de 157 mil. lei din Dolj: Cheia succesului în agricultură este asocierea fermierilor

Narcis Niţă, proprietar, Biz Solution: Am crescut compania de la zero, am avut multe momente grele dat fiind faptul că agricultura este un business meteodependent.

Narcis Niţă, proprietar, Biz Solution: Am crescut compania de la zero, am avut multe momente grele dat fiind faptul că agricultura este un business meteodependent.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

05.12.2018, 00:05 3955

Narcis Niţă, proprietar al companiei Biz Solution, activă în comerţul cu îngrăşăminte chimice, consideră că fermierii români trebuie să se asocieze astfel încât materiile prime să nu mai plece ca atare pe pieţele străine, ci ca produse finite.

„Ca în orice business, trebuie să strângi cât mai multe activităţi ca produsul finit să fie făcut de fermieri români. De la începutul producţiei şi până valorifici produsul final în magazine trebuie implicat cât mai mult fermierul român sau antreprenorul român. Fermierii se pot asocia, unii pot face producţie, ceilalţi procesare. Aceasta este cheia suc­ce­sului. Altfel, suntem doar un exportator de materii prime“, a declarat antreprenorul în cadrul conferinţei „România 100 de ani de business“, organizată la Craiova de ZF cu sprijinul Băncii Transilvania şi al companiei de consultanţă şi audit EY România. De mese­rie învăţător, Narcis Niţă a pus pe picioare busi­nessul Biz Solu­tion în urmă cu două de­cenii. Anul trecut, compania a ajuns la o cifră de afaceri de 157 mil. lei, un profit net de 3,3 milioane de lei şi un număr mediu de 46 de an­ga­jaţi, arată datele de la Ministe­rul de Fi­nan­ţe. Narcis Niţă repre­zintă a tre­ia ge­ne­raţie de agri­cultori din fa­milia sa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO