Retail&Agrobusiness

Tranzacţie. Verdino, un start-up cofondat de Raul Ciurtin, a atras un fond de investiţii în acţionariat pentru dezvoltare internaţională. Compania care produce alimente „verzi“ a primit o infuzie de peste 4 mil. euro de la mai mulţi investitori

Tranzacţie. Verdino, un start-up cofondat de Raul...

Autor: Cristina Roşca

05.11.2021, 00:07 1008

Producătorul de alimente pe bază de proteine de mazăre Verdino, cofondat de Raul Ciurtin, atrage 4 mil. euro de la investitori pentru internaţionalizare, spun sursele ZF. Un nou fond de investiţii pe plan local, BlackPeak Capital, pariază cea mai mare parte a sumei, adaugă sursele.

„Suntem încrezători că unindu-ne forţele putem duce Verdino la următorul nivel, şi anume, prezenţa globală“, spune Raul Ciurtin, cofondator al Verdino. El este totodată unul dintre cei mai importanţi antreprenori din industria alimentară.

Compania Verdino a început producţia de alimente pe bază de proteine de mazăre la finalul anului 2018. În 2020 afacerile au ajuns la 10,5 mil. lei (2 mil. euro), plus 27%.

Cu banii atraşi, producătorul vizează creşterea vânzărilor la peste 100 de milioane de euro în următorii cinci ani.

„Deşi considerate o nişă, produsele plant-based au avut o dezvoltare extraordinară în ultimii ani şi devin o categorie din ce în ce mai importantă în industria alimentară. Credem cu tărie în creşterea continuă a acestui segment, Verdino având potenţialul de a deveni lider de piaţă în Europa“, spune Niklas Pichler, managing partner BlackPeak.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO