Retail&Agrobusiness

Tranzacţie gigant în retailul din UK: Sainsbury a confirmat preluarea Asda într-o tranzacţie de 10 miliarde de dolari

Tranzacţie gigant în retailul din UK: Sainsbury a...

Autor: Mediafax

02.05.2018, 00:00 150
Retailerul Sainsbury a confirmat că intenţionează să cumpere Asda de la Walmart într-o tranzacţie de 7 miliarde de lire (10 miliarde dolari), care ar transforma industria de supermarketuri din Marea Britanie.
 
Sainsbury va plati Walmart 2,98 mld. lire sterline în numerar şi 4,3 miliarde de lire sterline în acţiuni, a anunţat compania britanică luni, iar, conform acordului, Walmart ar obţine o participaţie de 42% în entitatea rezultată în urma fuziunii, relatează Bloomberg. Acţiunile Sainsbury au crescut pe bursa de la Londra cu 21%, iar acţiunile Tesco - actualul lider al pieţei de produse alimentare din Marea Britanie - au scăzut cu 3,4%, în timp ce acţiunile Wm Morrison Supermarkets au scăzut cu până la 4,4% la începutul şedinţei de tranzacţionare.
 
Fuziunea dintre Sainsbury - cu o valoare de piaţă de peste 8 miliarde de dolari - şi Asda ar genera un retailer capabil să rivalizeze sau chiar să depăşească Tesco în cota de piaţă. Tesco are cu aproximativ 2.800 de magazine, aproape 350.000 de angajaţi şi vânzări de 50 miliarde de lire sterline, potrivit Bloomberg.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO