Retail&Agrobusiness

Tranzacţie gigant cu porcii din România: Un investitor danez, al doilea cel mai mare jucător din piaţă, îşi vinde afacerea cu 150 de milioane de euro, inclusiv cu datoriile, către un fond de investiţii

Tranzacţie gigant cu porcii din România: Un investitor...

Autor: Cristina Roşca

07.12.2017, 13:45 3849

Fondul de investiţii Polaris Capital Management, care administrează active de 8 mld. dolari, urmează să preia compania DCH International ce deţine fermele Premium Porc în România. Principala activitate a companiei daneze DCH International este în România, unde sub brandul Premium Porc există mai multe companii. La nivel de grup danezii sunt al doilea cel mai mare jucător din piaţa producătorilor de carne porc după Smithfield care are acţionari chinezi.

Danegro, Premium Porc Negreni şi Premium Porc SRL sunt principalele companii. Din grupul Premium Porc fac parte în total 11 companii cu activităţi în producţia de porcine, de furaje şi cereale, precum şi transportul mărfurilor şi gestiune de proiect pentru proiectele de investiţii, potrivit reprezentanţilor companiei. Din datele de pe site-ul DCH International rezultă că toate activităţile de producţie ale grupului sunt în România.

La nivel de grup de companii, anul 2016 s-a încheiat cu o cifră de afaceri de aproximativ 55 mil. euro, spun oficialii companiei. Anul trecut, prin fermele din cadrul grupului au fost produşi circa 400.000 porci la un efectiv de aproape 12.000 scroafe. Compania comercializează porcii vii către abatoare din Romania, având ca principali clienţi cele mai mari abatoare din Romania, întreaga producţie din 2016 fiind destinată pieţei româneşti.

DCH International este o companie care şi-a construit imperiul în România în ultimii 11 ani. Grupul este deţinut direct de acţionari danezi (primary Danish shareholders) în proporţie de 98%. Acum urmează să fie preluat de fondul Polaris tot din Danemarca, potrivit presei daneze care înaintează suma de 500 mil. coroane daneze (67 mil. euro) după scăderea datoriilor (500 mil. coroane daneze) ca valoare a tranzacţiei. Acordul urmează a fi încheiat până la finalul anului.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO