Retail&Agrobusiness

Traderul RWA Raiffeisen Ware începe comerţul local cu cereale din curtea unei ferme din Timiş

Traderul RWA Raiffeisen Ware începe comerţul local cu...

Autor: Gabriel Razi

24.03.2015, 00:06 1122
Grupul austriac RWA Raiffeisen Ware, unul dintre marii comercianţi de materii prime agricole din Europa Centrală şi de Est, şi-a înregistrat local o entitate comercială şi începe operaţiunea din localitatea Orţişoara, Timiş, la mai puţin de 100 de kilometri de graniţa cu Ungaria.
 
RWA Raiffeisen Ware este controlată de concernul german BayWa, un alt comerciant agricol intrat în urmă cu câteva zile pe piaţa locală.
 
Cele două companii locale vor avea însă strategii co­merciale distincte, potrivit informaţiilor disponibile în piaţă.
 
Austriecii şi-au înregistrat biroul la aceeaşi adrecu firmele Ineu Srl şi Agro Handel Srl, în care este implicată familia austriacă Kirchmayer şi omul de afaceri Helmuth Kulterer. Fermierii austrieci au ferme agricole în Banat şi o magazie orizontală de 40.000 de tone în Orţişoara.
 
Reprezentanţii RWA Raiffeisen Ware nu au comentat ieri informaţiile. Oficialii Ineu Srl şi Agro Handel Srl au explicat că traderul a închiriat pe termen scurt un spaţiu pentru a-şi înregistra un sediu social în România.
 
Austriecii de la RWA Raiffeisen Ware şi-au înregistrat autoturisme în localitatea Orţişoara din Timiş dar până acum nu există informaţii privind investiţii în active fizice făcute de comerciant. Compania i-a numit administratori ai operaţiunii din România pe Andreas Jirkowsky şi pe Paul Popa.
 
Ziarul Financiar a scris încă din luna noiembrie a anului trecut despre intrarea comerciantului pe piaţa locală, iar înregistrarea entităţii comerciale în România şi mişcările din prezent vin să confirme informaţiile anterioare.
 
La acel moment, Ernst Gauhs, înalt oficial al RWA Raiffeisen, vorbea despre intenţia de a construi pentru început o operaţiune regională cu focalizare pe vestul ţării ce ar urma să genereze în prima fază volume de până la 100.000 de tone de cereale şi afaceri de 15-20 milioane de euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO