Caută doar în titlu
Retail&Agrobusiness

Traderul de cereale RDF din Arad, cu ROCA Investments în acţionariat, estimează afaceri în creştere cu 20% la finalul anului. În 2020, businessul companiei s-a majorat cu 65%, până la 114 mil. lei

RDF, unul dintre principalii traderi de cereale din Banat, a încheiat 2020 cu afaceri de 114 mil. lei, în creştere cu 65% faţă de rezultatul obţinut în 2019 şi profit de 4,3 mil. lei, faţă de o pierdere de 5,8 mil. lei.

Compania estimează pentru anul în curs o majorare de 20% a businessului, şi o creştere de EBIDTA cu aproximativ 50%, arată datele transmise de societatea în care ROCA Investments deţine 40% din acţiuni.

Evoluţia favorabilă înregistrată în 2020 s-a datorat în principal investiţiilor derulate anul trecut de companie în dublarea capacităţii de depozitare a cerealelor, mărirea suprafaţei de teren prelucrate şi demararea unui proces de digitalizare a activităţii de exploatare agricole, pentru a trece la agricultura de precizie.

„Provocările RDF pentru anul 2020 nu au fost legate de criza COVID ci de planul de scalare care a presupus şi reorganizarea tuturor activităţilor din companie. Am început implementarea unui proiect de investiţii în valoare de 2,5 mil eur, am demarat implementarea unui sistem ERP pentru managementul activităţilor, am reorganizat fiecare linie de business în parte, am introdus noi proceduri, am angajat oameni competenţi în poziţii cheie. Pe partea de activitate de producţie agricolă, în anul agricol 2020-2021 am ajuns să exploatăm 2.000 ha teren, faţă de doar 500 ha în anul 2019, momentul intrării ROCA în acţionariat”, explică Florin Deznan, CEO RDF Arad.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.