Retail&Agrobusiness

Topul celor mai vândute cărţi în vreme de pandemie. „Această perioadă a adus în online mulţi cititori noi, cei care mergeau anterior în librăriile fizice, dar şi alţii“. Romanele Dragoste în vremea holerei şi Ciuma au înregistrat o creştere incredibilă”

Cei mai mari jucători de pe piaţa de librării au împreună 200-250 de unităţi, deschise în special în oraşele mari ale ţării.

Cei mai mari jucători de pe piaţa de librării au împreună 200-250 de unităţi, deschise în special în oraşele mari ale ţării.

Autor: Cristina Roşca

03.05.2020, 15:21 1363

♦ Elefant.ro, unul dintre cei mai mari retaileri online de pe piaţa locală, a vândut pe 23 aprilie, de Ziua Internaţională a Cărţii, peste 120.000 de exemplare, cu 60% mai mult ca în aceeaşi zi din 2019 ♦ Libris.ro, unul dintre cei mai mari retaileri online de carte din România, are o creştere de 85% a vânzărilor pe segmentul 18-24 ani în perioada stării de urgenţă ♦ Cele mai multe librării fizice sunt închise.

Retailerii online anunţă creşteri puternice ale vânzărilor de carte în această perioadă în care oamenii au fost izolaţi la domiciliu pe fondul pandemiei de COVID-19. La polul opus, reţelele de librării cu operaţiuni preponderent offline au fost nevoite să închidă cele mai multe unităţi şi au păstrat doar magazinele virtuale, care nu reuşesc să compenseze decât într-o mică măsură declinul cifrei de afaceri din această perioadă.

În România, online-ul contribuie cu circa 25-30% la piaţa de carte estimată la 80-100 mil. euro, conform datelor existente, astfel că în con­tinuare unităţile fizice sunt do­mi­nan­te. Există însă şi ma­ga­zine on­line cu vân­zări im­por­tan­te de carte precum libris.ro sau elefant.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO