Retail&Agrobusiness

TCE 3 Brazi, firma lui Culiţă Tărâţă, intră în faliment

TCE 3 Brazi, firma lui Culiţă Tărâţă, intră în...

Autor: Gabriel Razi

11.09.2014, 10:56 4594

TCE 3 Brazi, firma omului de afaceri Culiţă Tărâţă, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, a intrat în faliment după ce şi-a cerut intrarea în insolvenţă în urmă cu trei luni.

“Dispune începerea procedurii falimentului debitorului T.C.E. 3 BRAZI S.R.L., prin procedură simplificată”, se arată într-un anunţ public pe site-ul tribunalului Neamţ.

Intrarea în faliment a TCE 3 Brazi vine în contextul în care în ultimii şase ani compania a fost pe profit cu un rezultat cumulat de 52,4 milioane de euro, respectiv o marjă netă cuprinsă între 1,2% şi 17,5% anual.

Compania avea la sfârşitul anului trecut datorii totale de 29,2 mil. euro, potrivit Mi­nis­terului Finanţelor.

Compania lui Tărâ­ţă avea datorii de 23,5 mil. euro la Agenţia Do­me­niilor Statului din arende neplătite şi pe­nali­zări în perioada 2002-2007, potrivit unui anunţ făcut de Ministerul Agriculturii în 2012.

TCE 3 Brazi a fost până în urmă cu doi ani cel mai mare arendaş al ADS prin intermediul celor 57.000 ha din Insula Mare a Brăilei pentru care avea stabilită o arendă de 0,61 tone grâu/hectar anual, la jumătate faţă de cea din piaţa liberă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO