Retail&Agrobusiness

Subvenţiile stimulează agricultura ecologică. Agricultura ecologică a ajuns la o suprafaţă cultivată de peste 300.000 de hectare, pentru prima dată în istorie

Agrobusiness 2019

Subvenţiile stimulează agricultura ecologică....

Autor: Florentina Niţu

09.07.2019, 12:27 388

„Se întorc oamenii din străinătate, vor să intre într-un domeniu de nişă, în care să facă lucrurile de la A la Z. Au o abordare tânără, vor să înveţe, vor să se certifice ecologic şi au răbdare. Trendul pentru această cultură este în creştere, iar subvenţiile de la APIA stimulează agricultura ecologică. Noi voiam să facem agricultură ecologică încă de la început, pentru că ni s-a părut o cale sănătoasă pentru cei care vor să ofere un produs sănătos“

Agricultura ecologică prinde tot mai mult teren şi în România, fiind o nişă în creştere datorită orientării consumatorilor către produse mai sănătoase şi încurajată de subven­ţi­ile primite de fermieri de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Astfel, suprafaţa cultivată cu cereale, legume sau fructe ecologice a ajuns pentru prima dată în istorie la aproape 306.000 de hectare, adică puţin peste 2% din suprafaţa totală cultivată a României, conform calculelor făcute de ZF pe baza datelor de la Ministerul Agriculturii.

„Se întorc oamenii din străinătate, vor să intre într-un domeniu de nişă, în care să facă lucrurile de la A la Z. Au o abordare tânără, vor să înveţe, vor să se certifice ecologic şi au răbdare. Trendul pentru această cultură este în creştere, iar subvenţiile de la APIA stimulează agricultura ecologică. Noi voiam să facem agricultură ecologică încă de la început, pentru că ni s-a părut o cale sănătoasă pentru cei care vor să ofere un produs sănătos“, spune Adrian Nicolae, producător de plante şi fructe goji certificate ecologic din judeţul Braşov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO