Retail&Agrobusiness

Studiu: Patru din zece companii din România şi-au redus activitatea din cauza pandemiei de coronavirus, iar 23% îşi închid operaţiunile; circa 40% din firme îşi continua activitatea în mod normal

Studiu: Patru din zece companii din România şi-au redus...

Autor: Roxana Rosu

19.03.2020, 10:38 646

Patru din zece companii din România şi-au redus activitatea din cauza pandemiei de coronavirus, iar 23% îşi închid operaţiunile, în timp ce alte 40% îşi continua activitatea în mod normal, arată o analiză realizată de de Termene.ro, platforma care oferă informaţii despre datele financiare şi juridice ale firmelor din România.

În acest moment, peste 280.000 de firme se află în prezent într-o situaţie cu risc mare de insolvenţă, iar 27.000 au un risc mediu. Alte 146.000 de societăţi comerciale au un risc redus şi pentru 223.000 de companii riscul este foarte redus.  

“Planurile de business, bugetele de venituri şi cheltuieli şi cash-flow-ul companiilor din România sunt într-o continuă schimbare de la o zi la altă şi deciziile noastre, manageri şi antreprenori, sunt foarte importante în contextul instituirii stării de urgenţă în România cu privire la pandemia de Covid-19. Este alarmant că cel puţin jumătate dintre firmele active au activitatea redusă sau suspendată din cauza blocajului economic generat de răspândirea virusului Covid-19”, a declarat Adrian Dragomir, co-fondator al Termene.ro.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO