Retail&Agrobusiness

Sphera Franchise Group, operator al reţelelor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, merge cu o unitate KFC drive-thru în Brăila şi ajunge la o reţea de 88 de restaurante KFC pe plan local

Sphera Franchise Group, operator al reţelelor KFC, Pizza...

Autor: Cristina Bellu

02.06.2021, 12:45 180

Sphera Franchise Group, compania care administrează în sistem de franciză restaurantele KFC, Pizza Hut şi Taco Bell din România, ajunge la o reţea de 88 de restaurante KFC pe plan local, odată cu inaugurarea unei unităţi KFC Drive Thru în Brăila.

Deschiderea face parte din strategia de extindere anunţată de companie la începutul anului şi bifează toate aspectele standardelor brandului, de la nivel de  design - urban şi modern, digitalizare, până la inovare la nivel de produse şi servicii, potrivit unui comunicat de presă trimis de companie.

„Anul 2021 nu este lipsit de provocări în ceea ce priveşte industria HoReCa, însă actuala situaţie socio-sanitară şi noile măsuri de relaxare anunţate de autorităţi ne oferă o perspectivă optimistă asupra planurilor aflate în derulare”, spune Marian Gogu, director general, KFC România.

Odată cu deschiderea noii locaţii, KFC România creează 36 de locuri de muncă, pe poziţii de lucrător bucătărie, casier, bucătar, manager de restaurant şi asistent manager, angajarea nefiind condiţionată de experienţa anterioară de lucru.

Sphera Group a raportat pentru T1/2021 un profit net de  0,5 mil. lei (excluzând impactul adoptarii IFRS 16), faţă de pierderea de 9,5 mil. lei obţinută în perioada similară a anului trecut, în timp ce vânzările s-au cifrat la 211,4 mil. lei, echivalentul unei creşteri de 6,6% faţă de T1/2020 şi  de 1,5% faţă de T4/2020.

Compania a bugetat pentru anul 2021 vânzări în restaurante în valoare totală de peste 230 milioane euro, cu 63% mai mari comparativ cu nivelul din 2020, un sfert din încasări fiind estimate a fi realizate prin intermediul canalului de livrare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO