Retail&Agrobusiness

Sphera Franchise Group, care deţine francizele KFC, Pizza Hut şi Taco Bell: Iniţial, vânzările consolidate ale grupului au fost cu 80% mai mici faţă de aceeaşi perioadă din 2019, dar ne-am repliat rapid şi am ajuns cu 65% sub nivelul anului precedent

Restaurantele KFC de tip drive-thru au funcţionat în toată această perioadă, chiar şi în lunile de stare de urgenţă, dat fiind că ele au servire „la geam“.

Restaurantele KFC de tip drive-thru au funcţionat în toată această perioadă, chiar şi în lunile de stare de urgenţă, dat fiind că ele au servire „la geam“.

Autor: Cristina Roşca

07.07.2020, 13:00 410

♦ Grupul de restaurante Sphera Franchise Group deţine francizele KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România şi dezvoltă brandul KFC şi în Republica Moldova şi Italia ♦ La finalul primului trimestru din 2020 compania avea 99 de localuri KFC pe cele trei pieţe, 23 de unităţi Pizza Hut şi 21 Pizza Hut Delivery, 10 localuri Taco Bell, deci un total de peste 150 de spaţii ♦ Grupul Sphera, listat la BVB, este controlat indirect de Radu Dimofte (43,7%), Nicolae Badea (21,4%), Lucian Vlad (11,0%) şi alţi acţionari (23,9%).

Pandemia de COVID-19 a lovit din plin industria HoReCa, efectele închiderii restaurantelor, cafenelelor şi barurilor fiind resimţite atât de jucătorii mari, cât şi de cei mici. Avantajate au fost companiile care au putut măcar să îşi continue activitatea prin operaţiuni de liv­ra­re, acesta fiind cazul KFC şi Pizza Hut, nu şi al Taco Bell.

Astfel, KFC a menţinut active 40% din restaurante, pe când în cazul Pizza Hut a fost vorba de una din trei unităţi (33%), în timp ce toate localurile Taco Bell au fost închise deoarece erau pozitţonate exclusiv în zonele de food court ale centrelor comerciale. Au fost de asemenea închise toate restaurantele din Italia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO