Retail&Agrobusiness

Selgros: Ne-am majorat cifra de afaceri cu 8% în S1/2019, consumul a continuat să crească

ROBERT HELLWAGNER, CEO al Selgros în România: La nivel de consum observăm menţinerea trendului ascendent şi suntem mulţumiţi că în România avem cea mai mare rată
de creştere ca parte din grup. Plăcerea românilor pentru cumpărături reprezintă un indicator foarte optimist în cifre pentru piaţa de retail şi pentru cea de-a doua jumătate a anului.

ROBERT HELLWAGNER, CEO al Selgros în România: La nivel de consum observăm menţinerea trendului ascendent şi suntem mulţumiţi că în România avem cea mai mare rată de creştere ca parte din grup. Plăcerea românilor pentru cumpărături reprezintă un indicator foarte optimist în cifre pentru piaţa de retail şi pentru cea de-a doua jumătate a anului.

Autor: Cristina Roşca

06.07.2019, 00:00 271

♦ Retailerul de tip cash&carry va deschide în acest an un magazin nou la Baia Mare, urmând a ajunge astfel la o reţea de 23 de unităţi ♦ Compania a obţinut anul trecut o cifră de afaceri de 3,7 mld. lei, plus 2%, avansul fiind susţinut doar de consum dat fiind că nu a fost inaugurat niciun magazin nou.

„În prima parte a anului, cifra de afaceri a înregistrat o creştere de aproximativ 8%. Aşa cum s-a întâmplat şi în ultimii ani, consumul, per ansamblu, a fost cel care a susţinut, în general, economia, şi în particular, piaţa de retail“, spun reprezentanţii Selgros Cash&Carry. Dacă ritmul de creştere din prima parte a anului se va menţine, cifra de afaceri a companiei se va apropia de 4 mld. lei în 2019, conform calculelor ZF.

În cazul Selgros, creşterea businessului a fost susţinută, dincolo de creşterea consumului, de punerea la dispoziţia clienţilor a unei sortimentaţii variate de produse proaspete, precum şi de permanenta dezvoltare a mărcilor proprii şi a produselor speciale, în condiţiile în care alimentaţia sănătoasă, experimentarea de gusturi noi şi selectivitatea accentuată în alegeri îi caracterizează din ce în ce mai mult pe consumatori, explică oficialii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO