Retail&Agrobusiness

Şeful Bergenbier a fost numit preşedinte al Asociaţiei Berarii României

Şeful Bergenbier a fost numit preşedinte al Asociaţiei...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

31.01.2018, 16:31 562

Lucian Ghinea, director general al Bergenbier , unul dintre cei mai mari producători de bere deţinut de grupul canadian Molson Coors, a fost ales în funcţia de preşedinte al Asociaţiei Berarii României, care reuneşte cei mai importanţi jucători din industrie. El l-a înlocuit în această funcţie de Shachar Shaine, preşedintele companiei United Romanian Breweries Bereprod (URBB), producătorul Tuborg.

„Încep acest nou mandat cu determinarea de a continua proiectele derulate de Asociaţie, în totalitate orientate spre dezvoltarea durabilă a sectorului şi culturii berii în România. În ceea ce priveşte aşteptările legate de anul în curs, sper într-o evoluţie pozitivă a pieţei berii. Experienţa anilor anteriori ne-a demonstrat însă că un trend ascendent pe piaţa berii este posibil doar dacă eforturile producătorilor de bere locali sunt completate de stabilitate şi predictibilitate la nivel economic şi fiscal.”, a spus Lucian Ghinea.

El lucrează în cadrul grupului Molson Coors de 12 ani, cu o pauză de un an şi jumătate în perioada 2008 – 2009. Are o experienţă vastă în industria berii din România, dar şi în FMCG şi retail din perioada în care a activat în domeniul consultanţei în afaceri. Asociaţia include producători precum Bergenbier SA, Heineken România, UNITED ROMANIAN BREWERIES BEREPROD, Ursus Breweries şi Martens, alături de microberăria Clinica De Bere. Împreună, cei şase producători furnizează peste 80% din cantitatea de bere consumată în România.

Totodată, din Asociaţie fac parte şi reprezentanţi ai producătorilor de materii prime: Soufflet Malt Romania şi  Asociaţia Producătorilor de Hamei. Cele şase companii membre ale asociaţiei asigură aproximativ 3.600 de locuri de muncă în cadrul celor douăsprezece fabrici de bere, dintre care două microberării. Unităţile de producţie ale membrilor asociaţiei sunt situate în Ploieşti, Constanţa, Craiova, Miercurea Ciuc, Târgu-Mureş, Pan¬telimon, Timişoara, Buzău, Braşov şi Galaţi, iar cele două microberării sunt situate în Cluj-Napoca şi Timişoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO