Retail&Agrobusiness

Schimbări pe piaţa platformelor de livrări de mâncare, estimată de ZF la 10-15 milioane de lei: Uber Eats iese din România, dar intră estonienii de la Bolt

Schimbări pe piaţa platformelor de livrări de...

Autor: Cristina Roşca

05.05.2020, 00:08 1647

♦ Uber Eats şi-a anunţat ieşirea după doar doi ani de prezenţă în România şi după ce ajunsese să lucreze cu circa 700 de restaurante locale ♦ Principalii jucători de pe această piaţă rămân Glovo şi FoodPanda ♦ Locul lăsat liber de Uber Eats va fi ocupat de platforma estoniană de ride-hailing Bolt, cu divizia Bolt Food.

Piaţa de livrări la domiciliu, singura ac­tivă în această perioadă marcată de pandemia de Covid-19, trece printr-o serie de schimbări odată cu ieşirea Uber Eats şi intrarea Bolt Food. În prezent, piaţa de restaurante este de­pendentă de segmentul de livrări în contextul în care localurile fizice sunt închise pentru clienţi.

O bună parte dintre localuri au pariat pe zona de delivery – unele dezvoltând operaţiuni deja existente, altele lansându-le cu această ocazie. Jucătorii care nu au activitate în sectorul de livrări sunt acum închişi total.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO