Retail&Agrobusiness

Scăderi pe piaţa medicamentelor. Spitalele româneşti au folosit cu 43% mai puţine medicamente în T3/2020 faţă de perioada similară din 2019. Produsele eliberate fără reţetă (OTC) au mers pe creştere, atât în volume, cât şi în vânzări

Scăderea de 43% a segmentului de spitale în volum arată că au fost trataţi mai puţini pacienţi în unităţile medicale.

Scăderea de 43% a segmentului de spitale în volum arată că au fost trataţi mai puţini pacienţi în unităţile medicale.

Autor: Georgiana Mihalache

22.11.2020, 10:19 458

♦ La nivel de trimestru, piaţa totală de medicamente a scăzut cu 6% faţă de 2019

Criza de COVID-19 a influenţat vânzările de medicamente, piaţa resimţind din plin efectul accesului îngreunat la servicii medicale al pacienţilor, după cum arată datele privind volumele şi vânzările de medicamente al companiei de cercetare de piaţă Cegedim.

Astfel, cele mai mari scăderi s-au produs în spitale, unde în tri­mestrul III din 2020 au intrat doar 4,3 milioane de cutii de me­dicamente, în scădere cu 43% faţă de aceeaşi perioadă din 2019.

În ceea ce priveşte segmentul de retail, medicamentele eliberate cu prescriptţie medicală au avut o scădere de 7,7%, până la 84 mil. cutii eliberate. Totuşi, medicamentele OTC au înregistrat o creştere de aproape 3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO