Retail&Agrobusiness

Safir, producător de carne de pasăre din Vaslui, cu 400 de angajaţi, a oprit pentru două săptămâni activitatea din abator, după ce 60 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus

Safir, producător de carne de pasăre din Vaslui, cu 400...

Autor: Florentina Niţu

23.07.2020, 17:12 18844

Grupul Safir din Vaslui, care produce carne de pasăre, preparate şi semipreparate din carne de pasăre, a oprit pentru două săptămâni activitatea din abator, după ce 59 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus, potrivit reprezentanţilor companiei.

„Decizia de oprire a activităţii este una cu impact major asupra firmei, dar s-a considerat necesară pentru creşterea siguranţei angajaţilor la locul de muncă. (...) S-a decis de comun acord oprirea abatorizării ca măsură de siguranţă pentru a reduce şi elimina potenţialele pericole. (...) S-au analizat diferite soluţii de continuare a activităţii, dar impactul asupra personalului a reprezentat argumentul decisiv care a condus la oprirea abatorizării în următoarele două săptămâni”, au declarat oficialii companiei.

Safir produce în sistem integrat carne de pui, deţinând patru ferme de creştere a păsărilor, un abator propriu, o fabrică pentru producţia de preparate şi semipreparate din carne de pasăre, una de nutreţuri combinate şi o unitate care procesează deşeurile din abator, pe care le transformă în făină proteică.

În contextul pandemiei de COVID-19, compania a luat o serie de măsuri de protecţie în faţa noului coronavirus pentru a menţine producţia la capacitatea iniţială (4.000 pui abtorizaţi pe oră) şi pentru a proteja şi asigura serviciile logistice, considerând că industria alimentară trebuie să meargă mai departe. Astfel, a stabilit schimburi de noapte şi de lucru în weekend, acolo unde era nevoie şi a identificat surse alternative de aprovizionare cu materii prime, în cazul unei creşteri mai mari a cererii de produse.

Răspândirea necontrolată a noului coronavirul a afectat puternic producţia românească, în ultima vreme, fabricile locale devenind rând pe rând adevărate focare de infecţie, cu zeci de angajaţi în izolare sau chiar şi spitalizaţi. Spre exemplu, săptămâna trecută aproape 100 de angajaţi ai abatorului Smithfield din Timişoara, cel mai mare producător din industria cărnii de porc, au fost depistaţi pozitivi cu virusul Sars-CoV-2.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO