Retail&Agrobusiness

Românii cumpără 6,5 milioane de sticle de şampanie anual. Câte se deschid în noaptea de Revelion?

Românii cumpără 6,5 milioane de sticle de şampanie...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

30.12.2016, 22:00 418

Angelli, brand al companiei Angelli Spumante & Aperitive, a fost anul trecut cel mai vândut brand de vinuri spumante pe piaţa locală, înregistrând volume de aproape un milion de litri, arată datele companiei de cercetare în domeniul The IWSR.

Compania, parte a grupului german Henkell & Co, a mutat în 2014 pro­duc­ţia de băuturi din fabrica situată în Bu­cu­reşti pe fondul condiţiilor economice dificile de pe plan local, conform informaţiilor furnizate anterior de societate. Astfel, cel mai vândut brand de vinuri spumante este importat.

 De altfel, două din primele cinci sunt branduri importate, respectiv Angelli şi Ador ( care este adus pe plan local tot de Angelli Spumante & Aperitive). Pe locul doi în topul celor mai vândute branduri de vin spumant se situează Dorato din portofoliul producătorului român Zarea, urmat de Ador. Podiumul este completat de brandul Zarea şi de vinurile spumante ale Bucium, producător de vinuri din Iaşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO