Retail&Agrobusiness

Românii ar putea plăti o nouă taxă pentru fiecare ambalaj al produselor pe care le cumpără

Românii ar putea plăti o nouă taxă pentru fiecare...

Autor: Alexandru Nanu

28.11.2020, 01:00 16597

Consumatorii care achiziţionează produse în ambalaje primare nereutilizabile din sticlă, plastic sau metal, cu volume cuprinse între 0,1 l şi 3 l inclusiv vor tebui să plătească o taxă (garanţie-returnare) începând cu luna aprilie a anului 2022, conform unui proiect supus dezbaterii publice în această săptămână pe site-ul Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

În această săptămână, mai exact în data de 19 noiembrie 2020, MMAP a supus dezbaterii publice proiectul de HG pentru stabilirea sistemului de garanţie-returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile.

Prezenta hotărâre are ca obiect stabilirea cadrului legal pentru implementarea pe întreg teritoriul României a sistemului de garanţie-returnare aplicabil pentru ambalaje primare nereutilizabile din sticlă, plastic sau metal, cu volume cuprinse între 0,1 l şi 3 l inclusiv, utilizate pentru a introduce pe piaţa naţională bere, mixuri de bere, mixuri de băuturi alcoolice, cidru, alte băuturi fermentate, sucuri, nectaruri, băuturi răcoritoare, ape minerale şi ape de băut de orice fel, vinuri şi spirtoase, scrie în proiectul supus dezbaterii.

Cetăţenii şi instituţiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii, în termen de 10 de zile de la data publicării pe site, la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Dispoziţiile prezentei hotărâri se aplică tuturor ambalajelor primare nereutilizabile introduse pe piaţa din România după data de 31 martie 2022.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO