Retail&Agrobusiness

România a avut schimburi comerciale cu Kazahstanul în valoare de 1,3 mld. dolari în primele opt luni din 2019, însă exporturile româneşti au fost de doar 51 mil. dolari

România a avut schimburi comerciale cu Kazahstanul în...

Autor: Răzvan Botea

29.11.2019, 00:05 310

Nurbakh Rustemov, noul ambasador al Kazahstanului în România: România este cel mai important partener comercial din Europa de Sud-Est. Este nevoie de măsuri pentru diversificarea schimburilor comerciale.

România a avut schimburi comer­ciale cu Kazahstanul în valoare de 1,3 mld. dolari în primele opt luni din 2019. Exporturile româneşti însă au fost de doar 51 mld. dolari către ţara din Asia Centrală în aceeaşi perioadă de timp, în creştere cu circa 20%.

Nurbakh Rustemov, noul ambasa­dor al Kazahstanului în România, a spus în cadrul unui eveniment organi­zat cu ocazia preluării oficiale a funcţiei că România este cel mai important pertener comercial al Kazahstanului din Europa de Sud-Est, însă este nevoie de o diversificare a structurii schimburilor comerciale. Afirmaţiile ambasadorului vin în contextul în care 99,5% din importurile din Ka­zahstan sunt reprezentate de produse petroliere. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO