Retail&Agrobusiness

România a atras atenţia Emiratelor Arabe Unite: Cel mai mare trader de cereale din Orientul Mijlociu se uită la piaţa locală

România a atras atenţia Emiratelor Arabe Unite: Cel mai...

Autor: Cristina Bellu

26.10.2017, 12:44 61375

Holdingul Al Dahra, cu afaceri de 1 mld. dolari în agrobusiness, cel mai mare trader de cereale din Orientul Mijlociu, analizează extinderea pe piaţa românească, interesul companiilor din Emiratele Arabe Unite pentru investiîii în România fiind în creştere, spune Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi comunitatea de business emirateză.

Al Dahra desfăşoară afaceri în peste 20 de ţări, deţine şi exploatează o bază mare de active, incluzând o suprafaţă de peste 200 ha, 8 fabrici de presare şi producţie de furaje, 4 unităţi de măcinare a orezului şi 2 instalaţii de măcinare a făinii.

O altă companie interesată de proiecte pe piaţa locală este şi DP World,care desfăşoară operaţiuni de logistică şi servicii auxiliare în domeniul maritim.
Aceasta deţine 78 de terminale operaţionale în  peste 40 de ţări din cele 6 continente, unde lucrează 36.500 angajaţi, având o prezenţă semnificativă atât pe pieţele emergente cât şi pe cele mature.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO