Caută doar în titlu
Retail&Agrobusiness

Reţeaua LaDoiPaşi vrea să ajungă la 1.100 de magazine până la finalul anului, cu 250 mai multe ca în prezent

În medie, un magazin LaDoiPaşi vinde de 9.000 de lei pe zi, suma variind în funcţie de suprafaţa acestuia şi de amplasare. Astfel, reţeaua LaDoiPaşi are vânzări cumulate de circa 2 mld. lei, conform calculelor ZF.

Franciza LaDoiPaşi, lansată în 2012 de grupul german Metro Cash & Carry, a ajuns să numere astăzi 860 de maga­zi­ne, un nivel ma­xim istoric, iar oficialii com­pa­niei vor să mai deschidă circa 250 de unităţi până la fi­nalul anu­lui. Mai mult, ei vor să dubleze re­ţea­ua până în 2023.

„Am accelerat expansiu­nea în 2017 şi 2018, când am deschis în total 550 de ma­gazine noi. Antreprenorii din co­mer­ţul tradiţional au înţeles că trebuie să facă ceva pentru a se replia dat fiind că jucătorii străini din comerţul mo­dern se extind foarte rapid“, spune Irinel Popescu, şef departament retail la Metro Cash&Carry.

Reţeaua LaDoiPaşi a fost lansată în 2012 ca o soluţie pentru hemoragia din comerţul tradiţional care pier­dea (şi încă pierde) câteva mii de unităţi an de an.

Această reţea LaDoiPaşi nu este de­ţi­nută de grupul german, ci de an­tre­pre­nori români parteneri în franciză ai Metro. Nemţii sunt activi direct pe formatul de cash&carry care nu se adresează tradiţional clientului final, ci revân­zătorilor (micilor comercianţi) şi companiilor din HoReCa.

Comerţul tradiţional mai numără astăzi 67.000 de chioşcuri şi magazine, dar nu toate sunt pretabile pentru a fi partener LaDoiPaşi, spune executivul român.

În medie, un magazin LaDoiPaşi vinde de 9.000 de lei pe zi, suma variind în funcţie de suprafaţa acestuia şi de amplasare. Cifrele sunt influenţate şi de perioada din an, astfel că de Paşte au fost magazine care au vândut de 60.000-65.000 de lei/zi. Astfel, reţeaua LaDoiPaşi are vânzări cumulate de circa 2 mld. lei, conform calculelor ZF.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.